Nyereményjáték Adatvédelmi Tájékoztató

Adatvédelmi Tájékoztató

Az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) által az Autónavigátor.hu magazin előfizetésének ösztönzéséhez kapcsolódóan 2020. augusztus 26. és 2020. szeptember 11. közötti időszakban rendezett nyereményjátékra (a továbbiakban: Nyereményjáték) való jelentkezés keretén belül a Nyereményjáték játékszabályzata alapján játékosnak minősülő érintett személy (a továbbiakban: Játékos) önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a jelen Adatvédelmi Tájékoztatás szerinti személyes adatkezelési feltételeknek megfelelően a következő személyes adatait a Társaság, mint adatkezelő a Nyereményjáték lebonyolítása céljából az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (a továbbiakban: GDPR Rendelet), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotörvény) rendelkezéseinek megfelelően kezelje, és felhasználja:

  • Játékos teljes neve,
  • a nyertes Játékos e-mail címe,
  • Nyereménykiküldés esetén nyertes Játékos szállítási címe és telefonszáma.

A Nyereményjáték kapcsán a Játékosok által megadott fenti személyes adatok jelen Adatvédelmi Tájékoztató szerinti felhasználása a GDPR Rendelet és az Infotörvény szerinti személyes adatkezelésnek minősül, a megadott adatok személyes adatok, az adatkezelő pedig az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő).

Adatkezelés célja: a Nyereményjáték lebonyolítása és a nyertes Játékos értesítése e-mailen, a Nyeremény eljuttatása a nyertes Játékosnak.

Adatkezelés időtartama: Nyeremény átadásának napja, de legkésőbb 2020. szeptember 30.

Adatkezelés jogalapja: az adatkezelés a Játékos (érintett) kifejezett és önkéntes hozzájárulásán alapul (GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont). A Nyereményjátékban történő részvétellel a Játékosok kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a megadott személyes adataikat a Társaság a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott célból felhasználja és kezelje. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul.

A hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén a Játékos hozzájárulását bármikor visszavonhatja az Adatkezelőhöz intézett nyilatkozatával, amely visszavonás azonban nem érinti a visszavonás előtt tett hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

 

A hozzájárulás visszavonását a Játékos az Adatkezelő bármely elérhetőségére címzett nyilatkozatával jogosult megtenni, vagy kérését címezze az Adatkezelőnél kijelölt adatvédelmi tisztviselőhöz, annak következő elérhetőségére: adatvedelem@autonavigator.hu

A Nyertes nevét és címét az Adatkezelő a Nyereményt terhelő személyi jövedelemadó-kötelezettség teljesítésének igazolása céljából a jogszabályban előírt 5 éves időtartamig őrzi, mely adatkezelés jogalapja az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése a GDPR Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének c) pontja alapján.

Az adatkezelés szempontjából adatkezelőnek az Adevinta Classified Media Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1134 Budapest, Váci út 49., email cím: adatvedelem@autonavigator.hu) minősül.

A Társaság a Nyereményjátékot elérhetővé tevő shop.autonavigator.hu weboldalon a felhasználói élmény javítása érdekében, valamint a piaci trendek elemzése és a szolgáltatásaink fejlesztése céljából harmadik féltől származó sütiket használ, amelyek tekintetében az adatvédelmi tájékoztató ezen a linken érhető el: https://shop.autonavigator.hu/sutiszabalyzat

Az adatkezelés címzettjei, adattovábbítás: a Társaság az alábbi címzettek részére továbbít személyes adatot:

-       Az Adatkezelő és annak adatkezelésre feljogosított munkavállalói: a Játékosok közül a Nyertes véletlenszerű kisorsolását a Társaság marketing osztálya végzi, melyről jegyzőkönyvet készít. A Társaság részéről a személyes adatokat kizárólag a Társaság Nyereményjáték lebonyolításában részt vevő munkatársai, így különösen a Marketing osztály érintett dolgozói ismerik meg, kizárólag a Nyereményjáték lebonyolítása érdekében.

-       Harmadik személy címzettek: a Nyereménynek a Nyertes részére történő kézbesítését a Társaság a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. (székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.), mint futárszolgálat (a továbbiakban: GLS) által nyújtott szolgáltatásai közvetítésével („Szolgáltatások”), változatlan feltételekkel végzi. Ennek keretén belül a Társaság által a GLS részére továbbított személyes adatok köre: Nyertes Játékos teljes neve, e-mail címe, telefonszáma és kézbesítési címe. A GLS a Nyeremény kézbesítése során önálló adatkezelőként kezeli a Nyertes Szolgáltatás teljesítéséhez szükséges, jelen tájékoztatóban foglalt személyes adatait, amely adatkezelésre a GLS saját adatvédelmi tájékoztatójának rendelkezései irányadóak, mely az alábbi linken érhető el: https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat.

Az adatfeldolgozó által kezelt adatok köre: Nyertes Játékos teljes neve, e-mail címe, telefonszáma és kézbesítési címe.

 

Az Adatkezelő és az adatfeldolgozó az Ön által megadott személyes adatokat bizalmasan kezeli és betartja a vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat. Az Adatkezelő a biztonságos adatkezelés érdekében az adattároláshoz, feldolgozáshoz, adattovábbításhoz kapcsolódó informatikai és egyéb biztonságos adatkezelést elősegítő valamennyi intézkedést megteszi, illetve biztosítja. Az Adatkezelő a tőle elvárható módon megteszi a szükséges intézkedéseket az általa kezelt személyes adatoknak a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozatal, törlés, sérülés, megsemmisülés elleni védelem biztosítása, az ehhez szükséges technikai feltételek garantálása érdekében.

A személyes adatkezeléssel érintett természetes személy, személyes adatai kezelésre vonatkozóan jogszabályban meghatározott jogosultságokkal rendelkezik.

A Társaság elkötelezett az érintetti jogok gyakorlásának elősegítése iránt. Ennek érdekében olyan biztonságos online elérhető és használható rendszert hozott létre és üzemeltet, amelyen keresztül az érintett Felhasználók könnyen és gyorsan hozzáférhet jogai gyakorlásával kapcsolatos információkhoz és funkciókhoz: https://adatvedelem.hasznaltauto.hu/. 

A tájékoztatáshoz/hozzáféréshez való jog

A Játékos a Társaság fent megadott elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben tájékoztatást kérhet a Társaságtól arra vonatkozóan, hogy a Társaságnál személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, továbbá gyakorolhatja a hozzáféréshez való jogát.

Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, a Játékos jogosult arra, hogy a Társaságtól információt kérjen, milyen személyes adatait, milyen jogalapon, milyen célból, milyen forrásból és mennyi ideig kezeli, illetve hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket.

 

A Társaság a Játékos tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.


A Játékos jogosult arra, hogy a személyes adataihoz hozzáférést kapjon akként, hogy a Társaság az érintett személyes adatokat írásban vagy emailben megküldi a Játékos részére.

A helyesbítéshez való jog

A Játékos a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy email-ben kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül módosítsa valamely személyes adatát, illetve kérheti a hiányos személyes adatai kiegészítését.

A Társaság a Játékos tájékoztatás iránti kérelmére legfeljebb 30 napon belül, a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben vagy emailben válaszol.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

A Játékos a Társaság által üzemeltetett elérhetőségén (webshop@autonavigator.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@autonavigator.hu) egyszerűen és könnyen kérheti, hogy a Társaság késedelem nélkül törölje személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a Társaság kezelte;
  2. b) a Játékos visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) a Játékos tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs más jogszerű ok az adatkezelésre,
  4. d) a személyes adatait az Társaság jogellenesen kezelte,
  5. e) a személyes adatait a Társaságra alkalmazandó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások gyermekeknek kínálásával kapcsolatosan került sor.

A Társaság lehetőséget nyújt az érintetti jog gyakorlására fenti elérhetőségein keresztül is írásban vagy emailben. A Társaság a Játékos kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről a Játékost a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.
Ha a Társaság a Játékos személyes adatait jelen Szabályzat szerint harmadik személy címzettek részére továbbítja, közli (pl. valamennyi adatfeldolgozó, stb.), úgy a Társaság 30 napon belül tájékoztatja a további címzetteket/adatfeldolgozókat arról, hogy a Játékos kérelmezte a személyes adatai másolatának törlését.

Az adatkezelés korlátozásához való jog

A Játékos a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben kérheti, hogy a Társaság az adatkezelést korlátozza, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) a Játékos vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a zárolás/korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a Társaság ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és a Játékos ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a Társaságnak már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a Játékos igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) a Játékos tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a Társaság jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak a Játékos hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy fontos közérdekéből lehet kezelni.


A korlátozás addig tart, amíg a Játékos által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.

Az adathordozhatósághoz való jog

A Játékos a Társaság által üzemeltetett elérhetőségén (webshop@autonavigator.hu) vagy az Adatvédelmi Tisztviselő elérhetőségén (adatvedelem@autonavigator.hu) egyszerűen és könnyen (illetve a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben) kérheti a Társaságtól a Játékosra vonatkozó, a Játékos által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik társaságnak továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná a társaság, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés a Játékos hozzájárulásán vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Az adatok hordozhatóságához való jogának gyakorlása során a Játékos jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok társaságok közötti közvetlen továbbítását.

A Társaság a Játékos kérelmét legfeljebb 30 napon belül teljesíti, és erről a Játékost a Játékos által megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

A tiltakozáshoz való jog

A Játékos a Társaság fenti elérhetőségein keresztül, írásban vagy emailben bármikor tiltakozhat személyes adatainak a Társaság vagy egy harmadik fél jogos érdekein alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a Társaság a személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha a Társaság bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek a Játékos érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben jogellenes adatkezelést tapasztal, a jogi eljárás kezdeményezése előtt a Játékosnak célszerű panaszát először a Társaságnak elküldenie a fenti elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy a Társaság a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

A Játékos a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Honlap: www.naih.hu

A Játékos által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén bíróság előtt polgári pert kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – a Játékos választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét a következő linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek.

Budapest, 2020. augusztus 10.